Vochtige problemen: oplossingen en prijzen

|

Soorten vochtige problemen

Als u voor eens en voor altijd van vochtige problemen af ​​wilt, is het belangrijk om eerst de juiste diagnose te stellen. Een verkeerde beoordeling kan vrij kostbare gevolgen hebben, zonder dat het probleem überhaupt is opgelost. Hier leest u over de meest voorkomende vochtproblemen binnenshuis en hun behandeling.

1. Vochtig binnenshuis door lekken in leidingen

Als je vochtige probleem niet kan worden verklaard met de bovengenoemde oorzaken, is de kans groot dat er een lek zit in een van de leidingen. Nu is het ontdekken van dit soort lekken makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de gevolgen vaak pas na maanden of zelfs jaren zichtbaar zijn.

2. Stijgend vocht

Als je vochtige plekken onderaan je muren hebt, heb je te maken met opstijgend vocht. Dit wordt veroorzaakt door grondwater dat de muren binnendringt, vaak veroorzaakt door het ontbreken van, of een slecht functionerende, vochtwerende cursus. De muren nemen het grondwater op. Stijgend vocht kan op twee manieren worden opgelost:

Injecteer de muren

Vochtige problemen veroorzaakt door opstijgend vocht worden vaak behandeld met muurinjectie. Er worden gaten in de vochtige muren geboord waarin een vochtwerende gel wordt geïnjecteerd. Deze gel zorgt ervoor dat de muur uiteindelijk uitdroogt.

Horizontaal snijden van muren en plaatsen van een nieuwe vochtwerende laag
Dit is een arbeidsintensieve en invasieve techniek, waarbij horizontale groeven helemaal door de muur worden gesneden. In deze groeven is een vochtwerende laag aangebracht die voorkomt dat het water de muren binnendringt.

Horizontaal snijden

3. Doordringend vocht

Als er duidelijke vochtige plekken zijn op je binnen- en buitenmuren, heb je te maken met indringend vocht. Dit soort vochtprobleem komt het vaakst voor in oudere gebouwen waar door slijtage wat gevelmateriaal (metselwerk of pleisterwerk) poreus wordt. De muurcoating is niet meer in staat water af te stoten, maar zal het wel opnemen. Binnendringend vocht kan op 2 verschillende manieren worden opgelost:

Impregneer de muren

Wanneer je te maken hebt met indringend vocht, is dit vaak snel op te lossen door de wanden te impregneren met een onzichtbare coating. Deze coating voorkomt dat water de muren binnendringt. Het impregneren van muren kost ongeveer 10 euro per m² (eventuele schoonmaak of reparatie niet inbegrepen).

Nieuwe muurcoating

Als uw gevel in zeer slechte staat verkeert, is het aan te raden een nieuwe wandcoating te plaatsen. Met het oog op een energiezuinige woning kunt u deze werken combineren met het plaatsen van isolatie.

4. Vochtproblemen door condensatie

Vochtproblemen kunnen niet alleen worden toegeschreven aan gebreken in de bouwwerkzaamheden. Interne factoren, zoals een gebrek aan ventilatie of schade, kunnen ook vochtproblemen binnenshuis veroorzaken. Condensatie bijvoorbeeld.

condensatie

Als er vochtige plekken of schimmel in je keuken, badkamer of slaapkamer zijn, heb je waarschijnlijk te maken met condensatie. Dit type vochtig probleem wordt veroorzaakt door een grote hoeveelheid stoom tijdens het koken, douchen of baden.

Als deze stoom niet goed wordt verwijderd, zal hij condenseren op je muren met alle gevolgen van dien. Dit is eenvoudig op te lossen door het gebouw regelmatig te ventileren. Als uw huis goed geïsoleerd is en ventileren niet altijd een optie is, raden we aan om een ​​ventilatiesysteem te installeren. Meer over condensatie en de behandeling hier.

Leave a Comment