Muren injecteren tegen opstijgend vocht: info en prijzen

|

Het injecteren van muren is een effectieve en vrij goedkope manier om opstijgend vocht te behandelen. Hier installeer je een chemisch vochtwerende cursus die voorkomt dat het water in je muren omhoog komt. Alles over het belang, de methode en de prijzen van het injecteren van muren is te vinden in dit artikel.

Waarom muren injecteren?

Stijgend vocht is een vervelend probleem dat vaak wordt veroorzaakt door het ontbreken of slecht functionerende vochtbestendige verloop. Hoewel dit vooral in oudere huizen voorkomt, komt het probleem terug in nieuwere gebouwen met ook gebreken in de vochtwerende loop.

Grondwater kan uw muren binnendringen door het ontbreken van of een slecht functionerende vochtwerende cursus. Dit opstijgende vocht kan nare gevolgen hebben:

Gezondheidsproblemen: bijvoorbeeld allergieën of ademhalingsproblemen

Erosie van de wandafwerking: Verf, behang, pleisterwerk … kan losraken. Schimmel of vochtige plekken op de binnen- en buitenmuren kunnen ook een duidelijke indicatie zijn van opstijgend vocht.
Muffe geur: vochtige problemen kunnen binnen een muffe geur veroorzaken.
Schade aan de constructie van het gebouw: het begint met muffe geuren, schimmel of vochtige plekken, maar opstijgend vocht kan ook onherstelbare schade toebrengen aan de bouwwerkzaamheden van je huis.
muren injecteren tegen opstijgend vocht
gebruikte

Methode

De meest gebruikte methode bij het behandelen van vochtige muren is het injecteren ervan. Hier injecteert u uw muren met een vochtbestendig product om te voorkomen dat het opstijgende vocht verder gaat.

Hoe werkt dit?

Boorgaten

Boor gaten helemaal door de aangetaste muren, ongeveer 3 tot 5 cm boven het maaiveld en 10 tot 15 cm ertussen. Hoeveel gaten precies moeten worden geboord, hangt af van het type injectieproduct dat wordt gebruikt, de samenstelling van de muur en de mate of diepte van de vochtige penetratie.
Injecteer vochtig product
In deze gaten worden speciale buizen geplaatst, waarin het vochtwerende product wordt geïnjecteerd. Dit product wordt opgenomen door het metselwerk. Daar zet het uit en vormt het een vochtwerende laag die voorkomt dat water de muren binnendringt.

 

Wees voorzichtig!

In sommige gevallen moet u uw muren na het injecteren opnieuw coaten. Het is van het grootste belang dat de muur volledig droog is voordat de nieuwe coating wordt aangebracht.
Hoe lang dat duurt, hangt af van de dikte van de muur. Verdeel die dikte door 2 en je weet hoeveel maanden je moet wachten tot je muren helemaal uitdrogen. Bijvoorbeeld: als je muur 30 cm is, moet je 15 maanden wachten.
»Het juiste vochtwerende product
Het injecteren van wanden is mogelijk met vochtwerende producten in zowel gel- als vloeibare vorm. Muren injecteren met een gel werkt meestal sneller. Een grondige inspectie van de muur moet bepalen welk type product het beste is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type muur en urgentie.

prijzen

TIP

Bij het vergelijken van prijzen van verschillende vochtige specialisten is het belangrijk om te weten welk type product ze gebruiken. Minder bekende producten zijn vaak goedkoper, maar blijken ze ook affectief te zijn? Zoals ze zeggen, koop goedkoop en verspil je geld, en aangezien doe-overs nooit gemakkelijk zijn, is het raadzaam om een ​​bekend merk te kiezen dat zijn (goede) reputatie gedurende vele jaren heeft opgebouwd.

Voor eens en voor altijd van vochtige problemen afkomen vereist de juiste diagnose en een juiste aanpak. Daarom doet u er goed aan om contact op te nemen met een expert. Met zijn kennis en ervaring kan hij u de beste oplossing bieden. Op die manier zijn kwaliteit en een langetermijnoplossing gegarandeerd. Vraag uw gratis, vrijblijvende prijsaanbiedingen aan bij onze experts via de offertepagina.

Leave a Comment